Tips voor beginnende fotografen

Een foto maken, vrijwel iedereen kan het. Maar het maken van een mooie foto die de echte “wauw” factor geeft kan nog wel eens lastig zijn. Dit vereist techniek en skills. Spiegelreflexcamera’s worden met de jaren steeds goedkoper en daardoor ook toegankelijker. Zo besluiten steeds meer mensen om een camera aan te schaffen. Maar bij het aanschaffen van de camera heb je misschien gemerkt dat het lastiger lijkt dan dat het is. Wij geven jou een aantal handige tips voor het maken van goede foto’s. Lees snel verder!

Licht

Licht, dit is een belangrijke factor bij het fotograferen. Stel jezelf altijd vragen zoals: waar kom het licht vandaan? Is er genoeg of te weinig licht? En ga zo maar door. Een overbelichte of donkere foto wil tenslotte niemand, toch?

Tijdstip

Wanneer jij besluit om met je camera op pad te gaan is het van belang goed te kijken naar de weersvoorspelling. De mooiste beelden worden geschoten met een heldere blauwe lucht en een mooie zon. Zorg dat je ruim van tevoren klaar staat op deze tijdstippen om te gaan fotograferen!

Kijk rond

Het vinden van inspiratie is voor vele van ons een probleem. Maar wat als wij jou vertellen dat de inspiratie om je heen zit? Kijk rond en let op kleine details in je omgeving. Alles kan jou inspireren voor het maken van nieuwe en leuke ideeën.

Neem de tijd

Gehaast een foto gaan maken levert niet altijd de mooiste beelden op. Wanneer jij er de tijd voor neemt zal het je al snel opvallen dat dit je prachtige foto’s zou opleveren.

Niet alleen symmetrisch

Het is wetenschappelijk onderzocht dat symmetrie de mensen rust geeft. Hierdoor zijn mensen al snel geneigd om voorwerpen in het midden van de foto te plaatsen. Doe dit niet, dit levert snel een statisch en saai beeld op. Je laat je foto’s meer tot leven komen door voorwerpen links, rechts, boven of onder te plaatsen.